Missie

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Ik ben Klaartje Schouten,

Ik ben 45 jaar en vanaf mijn 18e op en af werkzaam in de zorg geweest, waarvoor ik de opleiding ZVer heb gevolgd.

Vanaf 2008 is er bij mijn moeder Alzheimer vast gesteld. Zij heeft nog tot 2013 zelfstandig kunnen wonen maar daarna hebben we besloten dat mijn moeder bij mij thuis kwam wonen. Mijn moeder is altijd een heel sociaal persoon geweest en heeft tot het laatst toe vrijwillige werkzaamheden uitgevoerd.

Nu mijn Moeder bij mij woonachtig is merk je dat door de ziekte Alzheimer het steeds moeilijker wordt om een sociaal leven te onderhouden. Hierdoor kwam de gedachte daar wij zelf in groot pand wonen om een dagbesteding thuis te starten.

 

Door de ziekte van mijn moeder weet ik dat er een moment komt dat zij 24 uur per dag ondersteuning nodig heeft. Mijn moeder heeft altijd aangegeven dat zij niet naar een verpleeghuis wil en dat dat ook niet nodig is want als je geen toegevoegde waarde voor het leven in de maatschappij bent dan het het leven geen waarde meer. Mijn moeder is altijd een zeer zelfstandige vrouw geweest en ik wil haar graag het gevoel blijven geven dat ze een toegevoegde waarde is in het leven.

Hierdoor onstond weer het idee dat ik een toegevoede waarde wil zijn voor de mensen die extra ondersteuning nodig hebben overdag, door een mooie daginvulling te geven.  Op de werkvloer maak ik vaak mee dat er geprobeerd wordt met respect met de clienten om te gaan maar dat het daar dan ook bij blijft. Respect is niet alleen je en nee mevrouw of in de U vorm. Maar ook de gevoelswaarde dat je er om doet. Dat de persoon het gevoel krijgt dat het fijn is dat hij/zij er is. De waarde van het leven moet voor sommige mensen weer hervonden worden. Acceptatie is hierin een groot aandeel. Hierin kan de beleving van een goede dag zeker een toegevoegde waarde hebben.

Bij ons kan je ervaren hoe het is om buiten te leven. 

Bij ons kan je ervaren dat het heerlijk is om dagelijks een wandeling in de natuur te maken. Door de wandeling blijft de onderbewuste werking tussen hersenen en benen in takt. In het bos wandelen is een intensievere loop dan over de weg. Voor degene die dat nog kunnen zullen ervaren wat het buiten zijn met je doet.  Mocht de mobiliteit afnemen dan kan je bij ons heerlijk over verharde paden wandelen met of zonder rollator of in een rolstoel.

Bij ons kan je ervaren dat het heerlijk is om in aanraking te komen met dieren bijv. paard/ pony honden en kat. Je krijgt altijd een reactie van een dier.  De honden kunnen mee met een wandeling of als we de pony verzorgen om daarna een ritje met de wagen te doen door het mooie Drentse landschap.

Ik spreek over dat het kan. Hebben dieren geen voorkeur dan hoef je daar niet mee in aanraking te komen.

Bij ons kan je ervaren dat het op een boerderij heerlijk vertoeven is. Zodra je bij ons aankomt ben je in het buitengebied. 

U begrijpt dat ik trots ben en dat ik geniet van onze plek.  Graag willen wij dan ook anderen ontvangen om hier ook van te komen genieten.

Wij bieden u gediplomeerd personeel.

Enthouisiatse vrijwilligers die zelf ook genieten van samen een leuke dag beleven.

Een veilige leefruimte met 2 wc  en 1 douche alles drempelvrij. 

Intern is er ruimte om te lopen bij wandeldrang.

Fijne leefkeuken om gezamenlijk te koken bakken braden, maar ook om lekker te zitten aan tafel met een spelletje of te werken met planten en groen en of hout o.i.d.  en aan de andere kant ontspannings stoelen.

Lees 2197 keer